ca 4 pers
3 vitlöksklyftor
2 äggulor
ca 2 dl matolja, idag blev det rapsolja
vitvinsvinäger efter tycke
flingsalt med chilismak
pepparkrydda
Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål. Blanda ner äggulorna. Tillsätt olja droppvis samtidigt som du vispar med en elvisp. Smaka av med vinägern, flingsalt och pepparkryddan.
6 kommentarer:
Aioli är ju görgott! Brukar alltid ha det till räkor, kräftor och fisksoppa! Mums!
Det tycker jag absolut du ska göra :) För browniekladdkakan med dubbeldaim är verkligen nu helt klart en favorit, enkelt & helt underbart god :)
God din aioli såg ut & bra med vitlök det är ju såg gott!! :)
Din aioli såg mycket bättre ut än vad min gjorde sist då jag skulle göra den...
Hade nog lite för bråttom för min skar sig..rakt ned i slasken åkte alltihopa..så kan det gå ibland..
Ha en trevlig helg
Muuuuuums!!
Aoli är jätte gott:)
Trevlig helg på er!!
KRAMIS
aioli är en favorit. hoppas du får en skön långhelg!
Åh vad gott med aioli! Visst är det så att nu äter nästan alla vitlök så vi struntar i lukten tycker jag!
Ha en skön helg!
Skicka en kommentar