12 st
Cupcake:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl turkisk ypghurt
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad
Marängfrosting:
6 äggvitor
7 dl strösocker
lite citronsaft
2 tsk vaniljsocker
Chocolate coating:
350 g mörk choklad
3 msk olja
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
3. Smält smöret, lägg i yoghurten och kaffet och blanda i det i äggsmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den över vattenbad eller i micron.
6. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Läste ett toppen tips av Åsa (som gör alldeles fantastiska cupcakes) och har bloggen Hello sugar om man snabbt och utan kladd kan använda sig av en glasskopa med fjäder, själv använde jag mig av en mosskopa av fjäder och det funkade toppenbra, så tack så mycket Åsa för tipset.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
3. Smält smöret, lägg i yoghurten och kaffet och blanda i det i äggsmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den över vattenbad eller i micron.
6. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Läste ett toppen tips av Åsa (som gör alldeles fantastiska cupcakes) och har bloggen Hello sugar om man snabbt och utan kladd kan använda sig av en glasskopa med fjäder, själv använde jag mig av en mosskopa av fjäder och det funkade toppenbra, så tack så mycket Åsa för tipset.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Marängfrosting:
1. Blanda äggvitor, socker och saft av citron i en rostfri bunke. Vispa fluffigt för hand i ca 1 minut.
2. Sätt bunken i ett vattenbad. Vispa med elvisp tills sockerkristallerna smält och det blir luftigt som maräng. Du ska kunna se tydliga spår efter vispen. (Detta moment tog riktigt lång tid, stod i minst ½ timme, men då gjorde jag dubbel sats).
3. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa ner vaniljsockret. Vispa med elvisp ytterligare några minuter tills marängen tjocknat och svalnat.
4. Använd en sprits med rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen. Lämna ca 1 cm runt kanten.
5. Låt stelna lite i kylen eller frysen.
Chocolate coating:
1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller i micron tillsammans med oljan.
2. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna lite.
3. Ta fram cupcakesen och doppa varje marängtopp i chokladen. Pensla på mer choklad om det behövs någonstans.
4. Låt stelna i kylen i ca 30 minuter.
Man kan förvara dess i kylen väl inplastade i ca 3 dagar, dom går även att frysa.
20 kommentarer:
Stön! Men gud vilka härliga bakverk. Såna där skulle jag vilja frossa i. Men jag borde inte...
Tack snälla du för alla härliga kramar. Blir glad. :)
Kramar
åh de ser helt fantastiska ut! jag har tittat på dessa godbitar i "a piece of cake" flera gånger men aldrig testat att baka dem. kul att du använde din mosskopa, visst är det perfekt med fjädern?
hoppas du har en skön helg!! :)
åh va goda de ser ut men doppar du dem sedan i chokladen bara eller, de ser riktigt fina ut :)
Eller jag läste det nyss i receptet heheh ha det bra
Wow!! vilka härliga skapelser. De ser ganska svåra ut att lyckas med.
Men det är väl värt besväret ;)
Wow, de där såg smaskiga ut! Den här bloggen kommer jag garanterat titta noggrannare på inför kommande 30-årsfirande!
Ha en skön söndag!
Men så fina och goda de ser ut! Utöver det vanliga! Hälsningar Cutecake
Så häftiga muffins måste ha blivit en succe..
Vilka otroligt underbara bakverk! Såna MÅSTE jag prova på att baka någon gång, verkar ju jättekul! Kanske något för min och kompisens lilla bakdag som vi har varje månad.. :)
Nej men oj! vilka cupcakes, de ser helt fantastiska ut! Dessa måste jag pröva att göra någon gång framöver. Jag tycker absolut att du ska göra bikarbonatbröd. Det blir jätte smaskigt och är jättesmidigt att slänga ihop.
så smarriga dom ser ut,jag har boken och har tittat på dom, men jag tyckte dom verkade lite väl krångliga.
Vilka fina bakverk!
Ja, det är verkligen kul att kunna unna sig lyx!
Man behöver det ibland! :)
Hur är det med dig??
Kramar
vilka fina cupcakes, såg jättesnygga ut och verkar inte vara så svåra att göra heller :)
Åh, imponerande! De där har jag funderat på flera gånger men inte vågat mig på... nu blir jag inspirerad! Vilken fin blogg du har, massa smarriga recept!
ååh muums! Har sneglat på dem i boken läänge... smarriga!
Vad fina de blev! Jag har inte vågat mig på de men får väl samla mitt mod. De ser verkligen smaskiga ut!
Oh de såg helt ljuvliga ut!! Nu blev jag verkligen, verkligen, verkligen sugen på att baka igen!! :)
Dom ser goda ut, kanske något jag borde testa till min student!
oooh! De där såg ju verkligen inte helt fel ut! Själv håller jag på och pula med mini cipcakes med choklad-mandelsmak och apelsin-ganache just nu.
Hur kan du rekommender att smälta i micron, helt sjukt ju.. Latmask
Skicka en kommentar