söndag 24 maj 2009

Rullader med skinka och färskost

Har varit sugen på att göra rullader sedan jag för någon månad sedan var inne på Åsas blogg och såg ett smarrigt recept på rullader fyllda med ost och skinka. Hittar mycket smarrigt hos dig, Åsa. Detta är dock ett väldigt ändrat recept, egentligen är det inte så många ingredienser som är samma.

Till sås gjorde vi en variant på min pepparsås och måste skryta lite men det blev sååå gott.


4 pers

4-8 skivor benfria kotletter, ½-1 cm tjocka
4-8 skivor källarrökt skinka
philadelphiaost, jag använde orginal men kan tänka mig att det är gott med en smaksatt variant
pepparkrydda
5 dl vatten
2 msk tomatpuré
1-1½ köttbuljongtärningar
1 tsk hel vitpeppar
½ liten lök, finhackad
1 burk creme fraiche
vetemjöl till redning

Banka ut köttskivorna tunt och bred på osten och lägg skinkskivan ovanpå osten. Peppra. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Bryn ruladerna runt om i lite smör i en stekpanna. Häll på vattnet, tomatpurén och buljongen och rör om så gott det går. Låt småkoka under lock 10-20 min.

Krossa vitpepparn i en mortel. Smält lite smör i en kastrull och lägg i vitpepparn och den finhackade löken. Fräs någon minut utan att löken tar färg. Rör i creme fraichen.

Ta upp rulladerna, ta bort tandpetarna och håll köttet varmt. Sila av skyn som rulladerna kokat i och häll sedan över den i kastrullen med creme fraichen. Red ev. av såsen och låt den småputtra några minuter.

Servera med potatis, röd vinbärsgelé och färska grönsaker.

7 kommentarer:

Åsa/ En Sida Med Mat sa...

Ha,ha...du är för rolig!!!
Då får väl jag göra din variant nu istället ;)
Gjorde faktiskt indisk falukorv igår och den var supergod!!

Ha det så bra!
Kram Åsa!

åsa - hello sugar! sa...

pepparsås ska jag göra nån dag! ska sno åt mig ditt recept på en gång! :)

Birran sa...

Dina cupcakes blev bedårande och ser riktigt proffsiga ut:)
Låter jätte gott med rullader och dina goa sås!!
Usch, vart tog solen vägen...
Ha en bra vecka!
KRAM

Katja sa...

Mumma, kan jag inte få ett par rullader, hungrig igen, varit vaken hela natten och nu tränat.. är helt väck :/

Fröken Dill sa...

Mums rullader, det var länge sedan. Och jag som har en massa fint oxkött i frysen. tack för tipset!!!
Hälsar fröken Dill

Kocken sa...

Ser fint ut - själv ska jag ge ut en kokbok där allt är marinerat i gin www.metrobloggen.se/kockenochpingvin

Tina sa...

Mmm...så gott gillar verkligen svensk husmanskost...längesedan jag gjorde rullader...de ¨år bli när värmen har gett med sig =)
Jag har lagt din sida som favorit ;)
Kram