Tzatziki är en sås som jag antingen gillar skarp eller inte gillar alls beroende på hur den är gjord och med vilka ingredienser. Detta receptet är helt klart ett gillar skarpt recept, så gott.
Såg ett liknande recept på Matklubben och blev sugen på att göra något liknande och gott blev det. Idag blev spetten körda i ugnen, men är man sugen på att grilla funkar det lika fint.
2 pers
2 kycklingfiléer
flingsalt
pepparkrydda
curry
paprikapulver
Tzatziki:
ca 5 cm gurka
1-2 msk rödlök, finhackad
salt
1 vitlöksklyfta
1-2 dl turkisk yoghurt
grovmalen svartpeppar
Sätt ugnen på 225°.
Tzatzikin: Riv gurkan grovt. Lägg den i ett durkslag och strö över saltet. Låt det rinna av i ca 10 minuter. Blanda finhackad rödlök, pressad vitlök, yoghurt, svartpeppar i en skål. Krama ur gurkan och blanda ner den i skålen. Låt stå kallt för att mogna.
Kycklingspetten: Lägg grillspetten i blöt under tiden. Skär kycklingfiléerna i lämpliga bitar. Fräs dom lätt i smör i en stekpanna. Krydda med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver. Bryn kycklingbitarna runt om, men inte så dom blir genomstekta. Trä kycklingbitarna på spetten och lägg på plåt med bakplåtspapper. Gräddas mitt i ugen ca 15-25 minuter beroende på storlek på bitarna.
Servera med spetten med ris, tzatzikin, vitlöksbröd, tomat och fetaost. Idag gjorde jag inte vitlöksbrödena själv utan dom var köpta.
lördag 4 juli 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
9 kommentarer:
Jag gör ibland äppeltzatsiki...Ett syrligt äpple,vitlök,salt o peppar och en gnutta honung...MUMS!!! Kram Anna
Tzatsiki är ju inte så dumt, tycker dock bäst om den man gör själv..
Gillar inte allt för mycket vitlökssmak, men gör man den själv så behöver man ju inte he ned så mycket vitlök...
Här har vi ätit surströmming idag, sååå gott är det ju..
Kycklingspett är mumma det och tzatsiki likaså. Gillar du indiernas raita med morot, tomat och lök i?
Ser väldigt gott ut liksom kakorna i förra inlägget.
Ha det bra =)
Vad roligt att du är med och tävlar.
Vilket bra recept på tzatsiki!!!
Ha en härlig dag!
Kram/Jennie
Mums vad gott! Ser smaskens ut liksom dina cookies och korvpajen!
Hoppas allt är bra och trevlig söndag på dig!
KRAM
Härligt gott i gott gott..:-)Tzatsiki gillar jag skarpt. Gräddfil och turkisk youghurt de där två använder jag så mycket nu på sommaren till både fisk och annat kött. Smaken kan man ju variera så mycket med kryddor och grönsaker:-)
Du detta såg riktigt smarrigt ut! Älskar kycklingspett och tzatziki.
Ha en fin vecka,
Nadja
Mmm, vad gott! Tack för ett middagstips som ska bli av till veckan!! Bra sida, får massor utav inspiration :D
Skicka en kommentar