torsdag 27 augusti 2009

Kall bearnaisesås variant 2

Här hemma har vi kommit in i en skön lunk denna veckan, barnen åker glatt iväg till dagis på morgon och att lämna just nu går riktigt bra, skönt. Så nu går jag och har lite småprojekt här hemma, just nu är det trappen till övervåningen som fått sig en omgång med vit färg, ska måla igen senare idag. Sedan på tisdag är det dags att komma tillbaka till verkligheten och jobbet igen, har nog inte riktigt fattat än att det är dags.

Denna kalla "bearnaisesås" åt vi när vi grillade i tisdags, mumsigt. Gillar den härliga, lite fräna smaken som blir från vinägern. Har ju sedan tidigare en annan variant på kall bearnaisesås och dessa skiljer sig inte jättemycket men dom är smarriga båda två.


2 dl creme fraiche
1 tsk torkad dragon
1 msk vitvinsvinäger
1 msk gul lök, finhackad
1/2 dl persilja, hackad
salt och vitpeppar

Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Låt såsen stå några timmar i kylen innan servering.


Till detta åt grillad benfri kotlett, grillad kyckling, klyftpotatis, sallad med fetaost och soltorkad tomat och en västerbottenröra.



4 kommentarer:

Carro sa...

Vad skönt att det går bra att lämna och hämta på dagis nu, bara de får lite tid så brukar det bli bra :) Likadant kommer det bli när du kommer tillbaka på jobbet, det kommer gå finemangs :)

Marie//Tekla Maräng sa...

Den såsen ska jag absolut ta och prova blir nog nu till helgen.
Ha det gott:)

Aurix Larson sa...

Charmerande recept, får testas här i hemmet någon gång!

Frostrosor sa...

Är detta recept från Arla? Jag gjorde något sånt här för ganska länge sedan. Det var gott men nästa gång ska jag nog ta lite mindre vinäger, det blev lite för mycket i mitt tycke.