fredag 21 augusti 2009

Pizzabullar

För barnens del kommer det bli endel ändringar i rutinerna nu när dom börjar på dagis, så då kommer det vara toppen att ha pizzabullar i frysen som mellanmål. Här har jag endast fyllt dom med tomatsås, ost och skinka, men låt fantasin flöda och fyll dom med din favoritfyllning.


ca 35 st

Deg:
50 gram jäst
5 dl vatten, 37°
½ dl olja
1 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning:
2 msk olja
1 burk krossade tomater
1 stor gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
valfri mängd rökt skinka, hackad
valfri mängd riven ost
oregano

Smula jästen i en degbunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, oljan saltet. Häll i nästan mjölet, men låt inte degen bli för torr. Låt jäsa 30 minuter.

Fräs lök och vitlök i olja. Häll på tomaten och krydda med salt och peppar. Låt det hela småkoka så det blir lite tjockt.

Dela degen i två bitar. Kavla ut en platta som är en 1 cm tjock, precis som när man gör kanelbullar.

Bred över tomatröran och strö över finhackad skinka och riven ost. Rulla ihop och skär ca 1½ cm tjocka skivor som du lägger på bakpappersklädd plåt. Strö över oregano över varje bulle. Jäs övertäckt i 20-30 minuter.

Grädda dom i övre delen av ugnen på 225°.

Låt svalna på galler.


18 kommentarer:

Sublim design och Blossom kitchen sa...

Dom där är ju perfekta att ta ut ur frysen, om man har bråttom.
Jag brukar göra mini pizzor och ha i frysen.
/S

Pernilla sa...

pizzabullar är grejer det, ett måste när man var 11-14 och skulle ha kalas. då var det alltid pizzabullar som gällde :) sen dess har jag nog inte gjort det själv, bara ätit på kalas och sånt. mmm...

trevlig helg!

Camilla sa...

Varje gång man tittar in är det nya smaskiga recept ;-) Önskar dig en härlig helg! Kram

Växelhäxan från norrland sa...

Satt faktiskt och funderade på om man skulle göra i ordning dessa så man kan plocka fram ur frysen..
Piroger är ju heller inte så dumt att kunna ta fram..
Gott också dessutom

Carro sa...

Önskar er en trevlig helg ! :)

promenader på landet sa...

Vilket bra tips til fredagkvällen! Kram från Maria

Tina sa...

Ja dessa är inte dumma att ha på lut i frysen till mellis...eller till kvällsfika för den delen ;)
Ha en skön helg!
Kram

Malin sa...

Pizzabullar är nostalgi. Första gången jag åt det var när jag och en kompis skulle laga mat för evigheter sen och hon föreslog att vi skulle göra pizzabullar. Då fyllde vi dem med köttfärs och bacon :) Mums!

Veronica sa...

Oj vad goda de ser ut, låter som ett perfekt mellanmål att ha, man sparar massor med tid!!!

bakmammorna sa...

å det ska jag också göra och ha hemma- perfekt som mellis både för mig och barnen!

Katja sa...

Coolt =)
Ha en toppenhelg!!!
Kram!

lina sa...

Min 5-åring älskar pizzabullar. Borde baka en sats och ha på lut i frysen:)

I Nadjas kök sa...

Kanonbra att ha som mellis!

Chokladfreaks sa...

Åh, pizzabullar är något som jag skulle vilja prova på. Perfekt för en student som mig =)

Tina sa...

Jamen såklart! Det är ju sådana här jag måste baka! Tackar för tipset gör jag! Fin sida du har. Har hittat hit av "misstag" men känner mig inspirerad av det du gör! Keep it up! Mvh Tina

annami sa...

Perfekt. Igen! Jaha, då får jag väl ställa mig vid bänken och ugnen igen då. Tack. Verkar gott och enkelt för de små(11 och 16 år)att ta fram själva och värma!!

Anonym sa...

Hur länge ska man grädda dom här godingarna?

Hallon & Blåbär sa...

Anonym: Runt 10 minuter skulle jag tro.