måndag 4 maj 2009

Kycklinggryta på lite av varje


Eftersom jag inte hunnit göra någon ny matsedel och att vi prioriterat annat i helgen än att storhandla så får det bli lite rens i kylen och frysen i början av veckan eftersom M jobbar 4 st 12-timmars pass mån-fre morgon, 2 dagpass och två nattpass och jag kan ju inte precis tycka att det är lockande att själv ge mig i väg och storhandla med två små busar =). Men det är ju alltid bra att rensa kylen och frysen.

Idag till middag blev det iaf en Kycklinggryta med ris till, den t.o.m föll barnen bra i smaken, fast E plockar ju som vanligt ut champinjonerna, han lyckas banne mig med att hitta dom allra minsta bitarna.


Måtten är kanske inte helt exakt eftersom jag inte använt några mått, så man får helt enkelt prova sig fram.

ca 2 pers

1 kycklingfilé, skivad
5 färska champinjoner, skivad
5 cm purjolök, strimlad
1 dl broccoli mexicana (fryst grönsaksmix)
½ burk creme fraiche tomat och basilika
2 dl matgrädde
1 msk mango chutney
1 tsk kycklingfond
några droppar soja
1 tsk senap
dragon
paprikapulver
lökpulver
salt och peppar

Stek kyckling, svamp och purjolök i lite smör i en stekpanna. Lägg i grönsaksmixen och låt fräsa ytterligare nån minut. Häll på creme fraichen och grädden. Tillsätt mango chutney, fond, soja och senap. Smaka av med kryddorna och låt puttra ca 15 minuter.

Jag hade ris till och lite hemmaodlad krasse på toppen, men det passar säkert lika bra med pasta.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Den ser god ut och verkar god på receptet! Själv gjorde jag en currygryta med kyckling och mangochutney som vi ska äta ikväll!
Ha det så bra!
KRAM
Birran

Växelhäxan från norrland sa...

Ha ha, ja visst är dom duktiga dom små liven på att hitta igen svampen..
Jag har två hemma som likadana..
Såg gott ut det där...

SKOGSHUSET sa...

Skåprensning är inte helt fel! Själv ska jag få "falikorv" med potatismos - det var längesen! När mannen är hemma och slamrar med kastrullerna blir det ofta lite mer "vanlig" mat än när jag härjar i köket. Sv: Kan fortfarande inte smälta detdär med krossade ostbågar:-)

Katja sa...

Hej!
Mums med kycklinggryta =) Det blir det här också! Kika gärna in i min blogg med ;)

Åsa/En Sida Med Mat sa...

Men det lät väl spännande att ha två barn själv med sig....
Det där har jag fått ge upp också. ;)
Verkar ha blivit en riktigt lyckad rätt!!

åsa - hello sugar! sa...

jag gillar när man lyckas tömma ur skåpen ordentligt, ger plats till helt ny mat. jag ska äta något liknande till middag idag, quorngryta med ris. har sån tur att pojkvännen står vid spisen. :)

Anonym sa...

Hej igen!

Ett tips på en god baguette fyllning är:

2 dl turkisk youghurt
ca 1 msk mango chutney
curry
Rör ihopa och smaka av efter egen smak.
grillat kycklingkött
knaperstekt bacon
sallad
tomat i skivor
rödlök i skivor
2 baguetter

Fyll baguetterna med sallad, kyckling, tomat, lök, såsen och toppa med baconet!!

(Man kan röra ihopa 2 dl gräddfil med lite majonäs om man inte har turkisk youghurt hemma)

Min kycklinggryta blev faktiskt supergod...om man får skryta..
Ha det så bra!!
KRAM

Jasmine / Unga Morsan sa...

Vad gott det låter.. Var ett tag sen jag åt kyckling nu, börjar bli dags igen.. :)

Kalasgott sa...

Smaskens! Kyckling i gryta blir alltid gott!

Frostrosor sa...

Gott! Broccoli mexicana måste jag hålla utkik för, aldrig sett förut tror jag!

Ullis sa...

Jo , här uppe i norr så har de ju mycket finsk korv också. Men nja , den påminner lite om falukorv. Sppiralkorven var lite för fet för att jag skulle tycka att den var tipp topp. Kompisens sojakorv petar jag i mig i vanliga fall , men ska jag grilla korv så ska det vara på riktigt.... De har även Parisare som stor favvo här uppe , gigantiska skivor av korv som grillas.......

Ska nog göra en blogg inlägg om norrländsk mat.... Palten är dock god!!

Katja sa...

Hej =)
Jo, tråkigt väder ute, men det blir så fint sen när växterna får näring och det blommar igen.. kanske blir superduperväder till helgen igen ;) Är det okej om jag lägger din blogg bland favoriter? Kram!!