fredag 1 maj 2009

Snickerstårta

Var sugen på att testa något nytt att ta med när vi igår kväll skulle iväg till syster och grilla och jag har länge velat göra en snickerstårta. Blev endel ändringar i receptet jag hade och detta blev resultatet. En god botten och krämig fyllning, dock är den mastig, men perfekt med en liten bit till kaffet.

ca 10 pers

Botten:
1 paket bragokex
50-100 gram riktigt smält smör
2 msk mörkt muscuvadosocker
Fyllning:
1 burk Kesella (helfet)
200 gram Philadelphia (helfet)
½-1 burk jordnötssmör
2 burkar kondenserad skummjölk
Garnering:
hackade jordnötter
riven choklad

Lägg dom oöppnade burkarna med kondencerad mjölk i en stor kastrull med vatten så att det täcker burkarna. Koka sedan burkarna under lock 1 ½-2 timmar och se till att vattnet hela tiden täcker burkarna. Ta upp burkarna ur vattnet och låt dom vila en stund. I burkarna har du nu fått en härlig och tjock kolasmet.

Kör bragokexen tillsammans med smöret och sockret i en matbredare. Om massan blir för tjock så kan man tillsätta ännu mer smör. Massan trycks ut i en form med löstagbar botten som är cirka 25 cm i diameter. Grädda den i 100 grader i 10-15 minuter.

Blanda den kondenserade mjölken (som nu är en kolasmet) med kesella, phildapelphian och jordnötssmöret. Rör om ordentligt så att det blandas väl. Bred ut smeten över botten och ställ kallt i minst 2 timmar. Den är faktsikt godare dagen efter.

Före servering så hackas jordnötter grovt och du river lite choklad och strör över kakan.

17 kommentarer:

emilia sa...

Har du några bra tips på hyfsat nyttiga efterrätter? :)

Jasmine / Unga Morsan sa...

Man borde ju inte svära såklart, men jag bara måste säga att helvete vad gott det där lät! :)

Ha en trevlig helg!
Kram / Jasmine

Åsa/ En Sida Med Mat sa...

Jisses...så gott det ser ut!!!

åsa - hello sugar! sa...

det där var mig en riktig efterrätt! så ska det se ut! :)

SKOGSHUSET sa...

Kondencerad mjölk?! Har aldrig sett eller hört. Men tårtan ser utsökt ut!!! Vi har fikat gammal hederlig kladdkaka här idag mellan målning av panel med ... falurödfärg:-)

FULLY VEGAN sa...

Det såg gött ut :)

Lallis - liv och leverne sa...

Men snälla söta du; det ser underbart gott ut!
kram Lallis

Anonym sa...

Aaaaaaaaaaaaaaaah vilken kaka!! MUMS MUMS! Din dajmpaj var sagolikt god och mkt uppskattad på valborg!!:) Både lättbakad och fantastiskt smarrig!
Ha en underbar dag och snickerskaka norpar jag receptet på!! Själv ska jag och mannen festa med min storasyrra och svåger ikväll!
KRAM

Sandra drömkaka sa...

Jo jordgubbar & choklad är ju så himla gott ihop, & nu är dom slut min cupcakes så ska nog baka idag med :)

Den såg & lät jättegod snickerstårtan. Jag är en riktigt snickersälskare mums :)

Ha en härlig lördag!

Filibabba sa...

ser supergott ut!! =)

Frostrosor sa...

Det ser ljuvligt ut!

Kalasgott sa...

Åh guuuud vad gott!!! Mums!

Anonym sa...

åh vilken god tårta!!!men undrar om jag vågar göra den...den verkar jätte onyttig men den ser så god ut :)

I Nadjas kök sa...

O my god! Denna kaka är livsfarlig! Men den ser himmelsk, underbar god ut :D

Må så gott!
Nadja

PS! Jag har skaffat mig ett eget domän, så om du vill byta adressen på din länk så är det: http://www.nadjaskitchen.se som gäller nu

Växelhäxan från norrland sa...

Jisses amalia, den såg god ut...

Sanna sa...

Den här såg helt fentastiskt smaskig ut. Tack och bock för receptet :)

Anonym sa...

Vilket dåligt foto, den ser jätteäcklig ut. Men det är säkert god.