tisdag 28 juli 2009

Kebabtallrik

I vanliga fall om man ska göra kebabtallrik hemma, köper man ju oftast hem en färdig påse med kebabflakes. Sedan såg jag att Pernilla gjort egna kebabflakes och det receptet sparades för att testas och idag har vi ätit våra egna flakes, gott och riktigt enkelt att fixa själv. Pernilla hade en lite annan kryddning, men eftersom jag hade kebabkrydda hemma valde jag det i stället.


4 pers

400 gr blandfärs
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
1 msk vatten
½ msk kebabkrydda
salt & peppar
isbergssallad, strimlad
2 tomater, klyftade
gurka, skivad
rödlök, skivad
feferoni eller jalapenos

Pressa vitlöken. Blanda köttfärsen med vitlöken, vetemjöl, vatten och kryddorna. Kavla ut färsen tunt mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta papperet och vänd ner i en varm stekpanna. (Allt får inte plats på en gång, så jag skärde med en vass kniv igenom papper och färs.) Ta sedan bort det andra papperet och vänd på "köttfärsplattan". Det tar inte alls lång tid innan det är genomstekt. Skär sedan det platta köttet i flakes och servera i med pommes, grönsakerna och kebabsås. Eller varför inte i pitabröd som Pernilla gjorde.

Och ni glömmer väl inte att tävla om pajboken.

12 kommentarer:

Pernilla sa...

ahaa, nu förstår jag varför mitt besökarantal på bloggen gått upp så mycket idag ;) hoppas kebaben smakade finemang, den är verkligen hur smidig som helst ju!

Växelhäxan från norrland sa...

Jaha så man kan göra så också, måste jag nog testa nån gång kebab är ju så gott..
Mvh

Bella - foto sa...

tack så jätte mkt!

Hmm det verkar gott ju, o inte allt för avancerat=) Ska nog överväga att testa de faktiskt:P

Mor-Mia sa...

Tack för ännu ett bra tips!

Hälsningar
Mia

Elena sa...

Åh, spännande att göra det själv! Måste testat någon gång. (:

Hoppas allt är bra med dig!

Anonym sa...

Gillar inte vanlig kebab, men den där såg riktigt god ut!

Anna sa...

Sådär har jag också gjort kebab några gånge och det blir himla bra faktiskt :) Jag brukar fylla pitabröd med det.. men nästa gång ska ag nog göra som en kebabtallrik med hemmagjorda pommes tror jag:) Ha det finemang! Kram!

Mamma Mat sa...

Mmmm, så gott och enkelt detta lät. Ska absolut provas.
Hälsningar Mamma Mat

Pernilla sa...

jaaa, den verkar hur rolig som helst :) Smala Sussie är ju jätterolig och det är ju in princip samma gäng så det blir nog bra!

Hanna sa...

Tack! Ja det är grymt kul att va med den här butiken från början!

Hihi, ska ja va ärlig så har jag aldrig smakat kebab! Tycker det ser lite osmakligt ut när dom "rakar av" köttet från de där stora köttstyckena på pizzerior... Men hemlagat är nog en helt annan femma...;)

Ha bästa kvällen!!

Jasmn sa...

Verkar ju jättegott! Det måste jag spara receptet på. Den här familjen älskar nämligen kebab, men jag klarar verkligen inte av de färdigköpta flakesen som man kan köpa i vanliga mataffärer.. :)

Jasmine / Unga Morsan sa...

Oj.. Kommentaren ovan där det står "Jasmn" som namn är ju såklart jag Jasmine/Unga Morsan.. Dottern leker med min kamera så jag blev lite nervös och råkade klicka för fort..