4 pers
400 gr blandfärs
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
1 msk vatten
½ msk kebabkrydda
salt & peppar
isbergssallad, strimlad
2 tomater, klyftade
gurka, skivad
rödlök, skivad
feferoni eller jalapenos
Pressa vitlöken. Blanda köttfärsen med vitlöken, vetemjöl, vatten och kryddorna. Kavla ut färsen tunt mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta papperet och vänd ner i en varm stekpanna. (Allt får inte plats på en gång, så jag skärde med en vass kniv igenom papper och färs.) Ta sedan bort det andra papperet och vänd på "köttfärsplattan". Det tar inte alls lång tid innan det är genomstekt. Skär sedan det platta köttet i flakes och servera i med pommes, grönsakerna och kebabsås. Eller varför inte i pitabröd som Pernilla gjorde.
Och ni glömmer väl inte att tävla om pajboken.
12 kommentarer:
ahaa, nu förstår jag varför mitt besökarantal på bloggen gått upp så mycket idag ;) hoppas kebaben smakade finemang, den är verkligen hur smidig som helst ju!
Jaha så man kan göra så också, måste jag nog testa nån gång kebab är ju så gott..
Mvh
tack så jätte mkt!
Hmm det verkar gott ju, o inte allt för avancerat=) Ska nog överväga att testa de faktiskt:P
Tack för ännu ett bra tips!
Hälsningar
Mia
Åh, spännande att göra det själv! Måste testat någon gång. (:
Hoppas allt är bra med dig!
Gillar inte vanlig kebab, men den där såg riktigt god ut!
Sådär har jag också gjort kebab några gånge och det blir himla bra faktiskt :) Jag brukar fylla pitabröd med det.. men nästa gång ska ag nog göra som en kebabtallrik med hemmagjorda pommes tror jag:) Ha det finemang! Kram!
Mmmm, så gott och enkelt detta lät. Ska absolut provas.
Hälsningar Mamma Mat
jaaa, den verkar hur rolig som helst :) Smala Sussie är ju jätterolig och det är ju in princip samma gäng så det blir nog bra!
Tack! Ja det är grymt kul att va med den här butiken från början!
Hihi, ska ja va ärlig så har jag aldrig smakat kebab! Tycker det ser lite osmakligt ut när dom "rakar av" köttet från de där stora köttstyckena på pizzerior... Men hemlagat är nog en helt annan femma...;)
Ha bästa kvällen!!
Verkar ju jättegott! Det måste jag spara receptet på. Den här familjen älskar nämligen kebab, men jag klarar verkligen inte av de färdigköpta flakesen som man kan köpa i vanliga mataffärer.. :)
Oj.. Kommentaren ovan där det står "Jasmn" som namn är ju såklart jag Jasmine/Unga Morsan.. Dottern leker med min kamera så jag blev lite nervös och råkade klicka för fort..
Skicka en kommentar