4 pers
300 g lövbiff, finstrimlad
1 stor röd lök, hackad
½ stor röd paprika, i tärningar
3 stora färska champinjoner, skivade
100 g creme bonjour Carbonara, går med vilken färskost man vill
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 msk soja
1 msk kalvfond
1-2 dl vatten
salt och pepparkrydda
Stek köttet i lite smör till den fått lite färg, krydda med lite peppar. Tillsätt sedan lök, paprika och champinjoner. Låt steka ytterligare en stund. Tillsätt färskosten, grädden, tomatpuré, sambal oelek, soja och kalvfond. Späd med vatten till lagom konsistens Låt småkoka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Idag serverades den med nudlar och tomater. Funkar även med ris eller pasta.
Ni glömmer väl inte bort tävling, är ni sugna på att vinna en bok fylld med härliga pajer så missa inte tävlingen
10 kommentarer:
Jag borde verkligen bli bättre på att laga mat. Jag har alltid älskat att baka, men när det kommer till vanlig mat vill jag inte vara med. Därför är det bra med lite inspiration :)
Vilken härlig gryta :-) Hoppas allt är bra med dig annars! Kramar Camilla
Det ser supergott ut! Måste provas...
Det där såg supergott ut!!!
Det lätt inte helt fel, det ska jag testa när jag är hemma efter semestern igen.
Första gången jag är in på din blogg, men nu ligger den som en av mina favoriter.
Jag har följt din blogg ett bra tag nu och tycker den är jättebra. Jag får många tips och du lagar mycket gott. Det är så kul och kolla runt lite bland olika matbloggar. Man får alltid några nya inspirationstips...
/Pinglan
Du, den där lövbiffsgrytan låter verkligen inte allt för tokig! Jag har ingen lövbiff hemma, men köpte skivad picnicbog igår... det kanske funkar lika bra? Ska nog testa imorgon... för ikväll blir det kycklingcurry! :)
Hoppas allt är bra annars!!
Nötkött är gott om man tillagar det på rätt sätt, det är det som är "krukset", den kan lätt bli segt eller torrt.
Detta såg i alla fall mycket gott ut, tack för tipset.
Nadja
Hej, fick denna gryta hemma hos min svägerska.. supergod och nu har jag själv receptet... härligt/Tack
Vinterhälsningar Mari
Skicka en kommentar