lördag 1 november 2008

Fryst Daimtårta

Botten:
1 dl sötmandel
3 st äggvitor
1 dl strösocker
Dajmkräm:
1 st dubbel dajm
3 st äggulor
3 msk socker (gärna florsocker)
3 dl vispgrädde

1. Värm ugnen på 175 grader. Rita en cirkel ca 24 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg bakplåtspappret på en bakplåt.
2. Hacka mandeln. Vispa vitorna till skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa smeten riktigt styv. Vänd försiktigt ner resten av sockret och blanda ner mandeln. Bred ut smeten i cirkeln på pappret.
3. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt bottnen kallna på plåten innan den lossas.

Dajmkrämen:
4. Grovhacka dajmen. Blanda äggulor och socker. Vispa grädden. Rör ner gulorna och nästan all dajm i grädden, spara lite dajm till garnering. Bred ut krämen på bottnen och strö över resten av dajmen.
5. Frys tårtan.
6. Servera helst tårtan nätt och jämt tinad. Låt den stå i kylskåp ca 45 min eller i rumstemperatur ca 15 min.
Frukt och bär är gott till.

Inga kommentarer: