tisdag 4 november 2008

Chokladrutor

150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vanillinsocker
1 msk bakpulver
Glasyr:
75 g smör eller margarin
2½ dl florsocker
1½ msk grädde
1 tsk vanillinsocker
50 g smält mörk blockchoklad
Smält smöret eller margarinet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.Tillsätt mjölken och sikta ner de torra ingredienserna som blandats väl med varandra. Rör om och häll i det avsvalnade margarinet. Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm och som är klädd medbakplåtspapper. Grädda kakan i 225 grader i 12-15 minuter. Smält margarinet till glasyren, blanda i de övriga ingredienserna och rör till en slät smet. Bred glasyren över kakan när den kallnat. Ringla eller spritsa över den smälta chokladen. Dela kakan i bitar.

Inga kommentarer: