lördag 1 november 2008

Daim-Brownies

150 gr mörk choklad
100 gr smör
1 dl strösocker
3 ägg
1 dl Kesella citrus
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl rostade hackade nötter(hassel-, valnöt- eller pekannötter)
2-3 finhackade Daim

Smält choklad och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vänd ner den smälta chokladen och kesellan i äggblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver med nötterna och rör ner i chokladsmeten. Häll smeten i smord form ca 24 cm i diameter (eller i långpanna med bakplåtspapper vid dubbel sats). Strö daimhacket ovanpå.
Grädda kakan i ca 200 grader ca 10 minuter. Den ska kännas lite kladdig. Låt stå kallt, gärna över natten.
Skär i rutor. Servera gärna med en klick Kesella citrus och dekorera med lite rivet apelsinskal

Inga kommentarer: