lördag 1 november 2008

Solrosbröd utan knådning

½ paket jäst
4 dl ljummet vatten
2 msk honung eller sirap
1-1,5 tsk salt
1,5 dl solrosfrön
8 dl vetemjöl

Smula jästen i en degbunke och rör ut i lite av det ljumna vattnet, tillsätt resten av ingredienserna och låt jäsa under duk i ca 1,5 timme.
Stjälp upp smeten (utan att knåda eller röra i den) på en plåt med bakplåtspapperpapper.

Grädda på 250 grader i fem minuter och sänk därefter till 175 grader. Grädda ytterligare ca 30 minuter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan. Jag undrar en sak angående detta bröd. Efter att man lagd i resten av ingredienserna, ska man inte röra alls då utan bara låta det blanda sig själv i jäsningen ? :S

Hallon & Blåbär sa...

Jovisst ska du arbeta ihop degen när du haft i alla ingredienserna. Det är knådningen efter första jäsningen som man slipper.

/Jessica