tisdag 25 november 2008

Gratinerad fläskfilé med paprika och chili

En del moment är det att fixa till denna rätt men den är så god.


4 port

500-600 g fläskfilé
400-500 g broccoli (helst färsk)
½-1 gul paprika
salt
grovmalen svartpeppar
Sås:
10 st champinjoner
70 g soltorkade tomater
½ dl gräslök, hackad
2 dl paprika & chili crème fraiche
2 msk margarin
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk kalvfond
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
Lägg de torkade tomaterna i ljummet vatten om du inte har soltorkade tomater i olja.
Tina broccolin ifall du använder fryst. Skär den i mindre bitar och lägg de flesta i en ugnsäker form, spara några till garnering.
Skär filén i skivor. Stek den, salta och peppra. Lägg dem över broccolin.
Skiva champinjonerna och fräs dem. Hacka tomaterna.
Smält margarinet till såsen, rör i mjölet, späd med mjölken. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt champinjoner, hackade tomater, gräslök, crème fraiche, kalvfond, salt och peppar. Rör om och låt puttra några minuter.
Skär paprikan i långa strimlor.
Häll såsen över filén. Garnera med paprikastrimlor och små broccolibuketter.
Gratinera i 225 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg.
Strö över rostad lök eller servera brevid i en skål så att var och en kan ta själv.
Servera med cous cous, klyftpotatis eller jasminris.

Inga kommentarer: