50 g jäst
5 dl vatten
½ dl olja
3 dl riven ost (med stark smak)
3 jalapeñopeppar
2 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37ºC och häll lite över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, oljan och osten. Skölj, kärna ur och strimla jalapenopeppar. Rör ner peppar, salt och nästan allt vetemjöl i bunken. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Ta upp den lösa degen på bakbord och arbeta den med lätt hand med resten av mjölet. Dela degen i 4 delar. Rulla varje del till ett långt smalt bröd. Skåra varje längd på ett par ställen med en vass kniv. Låt jäsa utan bakduk ca 30 min. Grädda bröden i 250°C, ca 15 min. Låt dem svalna på galler.Brödet serveras med fördel till soppa eller sallad eller som drinktilltugg att doppa i olika såser och salsor.
lördag 1 november 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar