tisdag 18 november 2008

Chili con Carne


Mmm, en alldeles lagom kryddad och god chili con carne. Hade ½ burk med tacosås i kylen som fick gå med i och den gav en god smak.


2 gula lökar
1 morot
½ gul paprika
1 burk krossade tomater
400 g köttfärs
vatten
½ burk medium tacosås
½-1 dl chilisås
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 burk vita bönor i tomatsås
pepparkrydda (alpnaering)
grovmalen svartpeppar
chilikrydda
cayennepeppar

Hacka löken. Riv moroten och tärna paprikan. Stek dom lätt i en stekpanna, lägg över i en kastrull. Stek köttfärsen och lägg över i grytan. Häll på krossade tomater, tacosås, chilisås, tomatpuré och buljongtärning. Häll på vatten till lagom konsistens. Krydda och smaka av. Låt sjuda ca 15 minuter. Häll på bönerna och låt dom koka med nån minut så dom blir genomvarma.

Servera med spagetti och en god sallad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mums vad gott med chili con carne! =)
Har aldrig sett spagetti som tillbehör innan, brukar alltid ha/få ris till.. så det var något nytt, gott verkar det!

Kram, Jennie

Anonym sa...

Chili con carne går alltid hem...ska nog göra det någon dag, det var ett tag sedan.