3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
3/4 dl vatten
3/4 dl mjölk
150 gr smör
3 tsk vanillinsocker
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
GLASYR:
GLASYR:
100 gr smör
2 tsk vanillinsocker
1 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl florsocker
75 g vit choklad
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Smält smör och tillsätt vatten och mjölk att koka upp. Blanda detta i smeten, omväxlande med de torra ingredienserna. Smöra och bröa en rund bakform. Häll i smeten.
Grädda i 175° ca 40 min.
Stjälp upp kakan. Låt den kallna och dela den sedan vågrät. (En del av glasyren ska läggas mellan kakan och resten över.)
Blanda ingredienserna till glasyren (utom chokladen) i en kastrull. Låt koka tills glasyren blir jämn och glansig ca 5 minuter. Ta av från plattan och lägg i chokladen, rör om tills chokladen smält.
Grädda i 175° ca 40 min.
Stjälp upp kakan. Låt den kallna och dela den sedan vågrät. (En del av glasyren ska läggas mellan kakan och resten över.)
Blanda ingredienserna till glasyren (utom chokladen) i en kastrull. Låt koka tills glasyren blir jämn och glansig ca 5 minuter. Ta av från plattan och lägg i chokladen, rör om tills chokladen smält.
Låt svalna något. Lägg hälften av glasyren emellan och resten ovanpå.
2 kommentarer:
Ser mumsigt ut!
Tac kför din kommentar i min blogg. Om du provar att baka hjärtan med pepparkakskrydda så berätta gärna hur det blev. Jag tror det blir smaskigt det med. :D
Nadja
Jag och en kompis provade att ta denna glasyr och lägga ovanpå cupcakes. Minskade andelen socker och woop vad gott det blev :D
Skicka en kommentar