Kakan:
100g margarin
2 1/2 dl socker
1 ägg
3 dl mjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vanillinsocker
Fyllning:
Fyllning:
200 g margarin
3 dl socker
4 1/2 dl havregryn
1 msk kanel
Smält matfettet och låt det svalna. Rör matfett och socker. Tillsätt ägget. Rör ner mjölken växelvist med mjölet väl blandat med bakpulver och vanillinsocker. Häll smeten i en väl smord och bröad långpanna, eller bakplåtspapperklädd.
Fyllningen: Blanda matfett, socker, havregryn och kanel i en kastrull och låt det hela koka upp. Klicka ut fyllningen över smeten. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
4 kommentarer:
mums va gott! kan nästan känna kaneldoften ända hit ;)
Låter som ett himla gott recept! Det ska jag spara! Ha de gott!
ser helt underbart goda ut! :)
Älskar havrekakor i alla dess slag. Tack för receptet!
Skicka en kommentar