tisdag 25 november 2008

Varm choklad

Efter en tuff förmiddag i pulkabacken så finns det ju inget bättre än att komma in och värma sig med en kopp varm choklad. Vi har inte mycket snö, men det gäller nog att passa på och åka pulka för glatta livet för man vet ju inte om det blir mer snö i år.
Varm choklad
1-2 port.
40 g mörk choklad, delad i bitar
3 dl mjölk
2 msk vispgrädde till dekoration
kakao att pudra över

1. Lägg chokladen i en värmetålig skål. Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull. Häll ca 1/4 av mjölken över chokladen och låt stå tills chokladen mjuknat.
2. Vispa choklad- och mjölkblandningen slät. Häll över resten av mjölken under konstant vispning.
3. Häll upp i muggar eller koppar och dekorera med en rejäl klick vispad grädde. Pudra över kakao och servera genast.


1 kommentar:

Anonym sa...

Åh så smarrigt, lyxigt och mysigt med riktigt varm choklad!

Måste bara säga att porslinet var otroligt fint! :)

Du har väl inte glömt av att "Primo Paulo" sänds ikväll kl 21.00 på tv4+? ;)
Kram, Jennie.