Varm choklad
1-2 port.
40 g mörk choklad, delad i bitar
3 dl mjölk
2 msk vispgrädde till dekoration
kakao att pudra över
1. Lägg chokladen i en värmetålig skål. Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull. Häll ca 1/4 av mjölken över chokladen och låt stå tills chokladen mjuknat.
2. Vispa choklad- och mjölkblandningen slät. Häll över resten av mjölken under konstant vispning.
3. Häll upp i muggar eller koppar och dekorera med en rejäl klick vispad grädde. Pudra över kakao och servera genast.
1 kommentar:
Åh så smarrigt, lyxigt och mysigt med riktigt varm choklad!
Måste bara säga att porslinet var otroligt fint! :)
Du har väl inte glömt av att "Primo Paulo" sänds ikväll kl 21.00 på tv4+? ;)
Kram, Jennie.
Skicka en kommentar