torsdag 27 november 2008

Varm tacotårta

Idag har jag och M varit på Ikea på snabbvisit och inhandlat matsalsbord och 6 stolar till vårat nya vardagsrum. Så nu har det monterats bord och stolar och det blev riktigt bra.

Till kvällsmat blev det varm tacotårta. Detta recept har vi inte testat innan, men det blev gott fast jag skulle nog vilja haft lite mer smak på den, så nästa gång får det nog bli mer kryddat, kanske tacosås till eller lite jalapenos i creme fraicheröran.
5-6 pers

6 skivor hönökaka
500 g blandfärs
1 lök1 påse tacokrydda
5 dl cremé fraiche
5 msk majonnäs
riven ost
tomater
rödlök
salt och peppar

Stek köttfärsen med lök och krydda med tacokryddan.Blanda cremé fraiche med majonnäs och riven ost smaksätt med salt och peppar. Lägg ihop två st hönökakor så du får en rund tårta och bre på ett lager med cremé fraicheröran och köttfärsröran över och så ett lager med hönökaka. Lägg på resten av cremé fraicheröran och köttfärsen. Därefter ett lager med bröd till, lägg på tomater, skivad rödlök och riven ost. In i ugnen på 225 grader till den fått fin färg. Servera med en sallad.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmm, detta såg riktigt smaskigt ut.

Anonym sa...

Har precis hittat igen din blogg, detta med matbloggar har blivit ett nödvändigt ont..
Vem behöver kokböcker längre då ni är så duktiga på blogga..
Har bakat dina vitlöksbröd och gjort, pasta och korv i grönsaksfräs.
Jättebra recept.
I helgen blir det 2 olika kalljästa bröd att testa som jag hittat här hos dig..
Tack än engång för en jättetrevlig blogg.
Här kommer ett tiops på en tacotårta

Tacotårta med philadelphiaost
För 5 personer.

Ingredienser
700 g köttfärs
1 lök
1 tacokryddpåse
1 brk tacosås
2 askar philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1 röd paprika
1 förp tortillabröd
100 g riven ost

Gör så här
Stek köttfärsen och löken och blanda i tacokryddpåsen.
Blanda philadelphiaost, crème fraiche, tacosås och paprika.
Rör om tills det inte är några klumpar.
Blanda röran med köttfärsen.
Smörj en sockerkaksform med löstagbar kant.
Varva bröd och köttfärsröran.
Avsluta med bröd och riven ost.
Ugn 200º i ca 30 minuter.

Mvh
Växelhäxan från norrland

Hallon & Blåbär sa...

Hej Växelhäxan från Norrland.
Vad glad jag blir över att du gillar bloggen och att du hittat recept som du gillar. Håller med dig, matbloggar är jättebra, man får nästan ett litet beroende av att vara runt och kika.

Hopppas bröden ska smaka, har själv satt en deg i kväll som jag hoppas ska bli bra.

Tack för receptet, kommer att provas.

Ha en trevlig 1:a advent!

Kram Jessica

Kristina sa...

Blir tokig av din matblogg. Hittar nya smaskiga saker att testa HELA TIDEN. Och det är normal mat, inte med massa konstiga ingredienser. Morot och purjolökssalladen måste jag bara testa. Till vilka maträtter fungerar den?

Hallon & Blåbär sa...

Till Kristina: Kul att du hittar recept som du vill testa.

Morots- och purjosalladen passar väl till det mesta, jag har ätit den till ugnspannkaka, köttfärslimpa och kyckling och tyckt att den passat bra till det. Sedan beror det ju lite på vad man väljer för dipmix att ha i.

Mvh Jessica