tisdag 21 oktober 2008

Jaha, då var man matbloggare nu

Så då var man igång med bloggen.

Här kommer det fyllas på med recept och matprat allt eftersom. Först nu ska jag komma underfund med hur sidan fungerar.

Hoppas du kommer få iaf lite nytta och nöje av sidan.


Här tänkte jag börja med ett supersmaskigt recept som är väl beprövat här hemma och kan rekommenderas starkt.

Nötchokladkladdkaka

100 g margarin
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
200 g Marabou schweizernöt chokladkaka

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2. Smält margarinet och låt svalna något.
3. Vispa ägg och socker luftigt.
4. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt, bakpulver och hackad choklad i en bunke.
5. Häll mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen och vispa i cirka 2 minuter.
6. Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en slät smet.
7.. Häll i blandningen i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20–25 minuter. Kakan kan verka lös när man tar ut den, men stelnar fort när den kommit ut.

Inga kommentarer: