tisdag 21 oktober 2008

Julpotatispaté

Har inte provat denna än, men den låter god och ska vara med på årets julbord.

1 kg potatis av mjölig sort
1 rödlök
1 dl finhackad dill
1 dl grovkornig julsenap
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk

Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg ett smörpapper i botten på en smord, avlång form (1 1/2 liter). Skala och skiva potatisen tunt, helst i matberedare. Skala och finhacka löken. Blanda potatisen med lök, dill, senap, ägg, vispgrädde och mjölk. Häll det över potatisen. Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen känns mjuk ca 1 1/4- 1 1/2 tim. Låt patén kallna och stjälp upp den. Slå in patén i folie och förvara i kylen till serveringen. Skär patén i skivor och garnera med färsk dill.

Inga kommentarer: