onsdag 22 oktober 2008

Fräsiga gratängen

8-10 potatisar
lättsaltat vatten till kokning
2 msk smör

Färsröra
500g köttfärs
2 msk smör
1 liten gul lök
100g krämig dessertost med vitlök
2 dl créme fraiche
1 dl köttbuljong
salt
peppar

Gratinering
2-3 tomater
6-7 skivor ost
ett par nypor torkad basilika

Koka och pressa potatisarna direkt ner i en smord ugnsform. Klicka lite smör på potatisen. Låt det bara smälta ner, blanda inte om. Bryn köttfärsen i fettet tillsammans med hackad lök. Rör i dessertost och créme fraiche, låt allt puttra ihop. Späd med buljong till en ganska lös, krämig röra. Smaka av med salt och peppar. Bred köttfärsen över den pressade potatisen. Lägg på skivade tomater och ost. Gratinera i 250 grader i 12-15 minuter tills osten smält.

1 kommentar:

Ei vetja fra Senja sa...

Denne ble dagens middag hos oss. Kjempe deilig rett.

Velkommen på besøk i min blogg.
http://dengladekokk.blogspot.com/

Hilsen Monica