ca 40 st
250 g chokladkex
65 g osaltade jordnötter
150 g mörk blockchoklad
60 g osaltat smör
1 ¼ dl slätt jordnötssmör
Klä botten och sidorna på en grund avlång bakform, 27 x 18 cm, med folie och pensla folien med smält smör eller olja.Lägg kexen i en kraftig plastpåse och bryt sönder dem med hjälp av en brödkavel. Krossa dem inte för fint. Lägg smulorna i en stor bunke tillsammans med jordnötterna.Blanda choklad, smör och jordnötssmör i en medelstor kastrull och rör om på svag värme tills smöret har smält och allt har blandats väl till en slät smet. Häll smeten över kaksmulorna och rör om tills allt är väl blandat. Pressa ner blandningen i den iordninggjorda bakformen och släta till ytan med baksidan av en metallsked. Ställ formen i kylskåp i 2 timmar eller tills smeten har fast konsistens. Ta upp kakan ur formen, dra bort folien och skär kakan i fyrkanter med vass kniv. Bitarna kan förvaras i lufttät burk i kylskåp upp till en vecka.
tisdag 21 oktober 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar