ca 50 stycken eller ca 60 st i ischokladformar
1 dl vispgrädde
150 gr mörk choklad i bitar
0,5 dl florsocker
100 gr smör, rumstempererat
½ dl Baileys (eller whisky)
kakaopulver
Koka upp grädden. Lägg choklad och florsocker i en bunke och slå över den kokande grädden under omrörning. Rör till en helt slät smet. Vispa i smör och sprit. Fyll en spritspåse med smeten. Lägg i kyl att stelna. När smeten börjar stelna spritsar man ut fem längder på smörpapper. Låt sedan åter stelna i kylskåp. Dela varje längd i tio bitar och rulla dem i kakao. Eller spritsa smeten i ischokladformar, ca 60 stycken. Förvara kallt fram till servering.
onsdag 22 oktober 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar