lördag 25 oktober 2008

Möra chokladpinnar

Deg:
125 g smör
3/4 dl råsocker
50 g malen mandel
3 ½ dl vetemjöl
1 äggula
Fyllning:
250 g mörk choklad
125 g philadelpiaost
Strö över:
1 msk råsocker

1. Hacka snabbt samman matfettet, sockret, mandeln, mjölet och äggulan till degen. Ställ kallt att vila minst 1 timme.
2. Hacka chokladen. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en liten långpanna, ca 35x25 cm, med bakplåtspapper.
3. Ta fram den kalla degen och riv ca 2/3 av den direkt ner i bakformen. Tryck ut degen med mjölade fingrar så att den täcker botten. Den ska vara ganska tunn.
4 . Rör philadelpiaosten mjuk och bre ut den i ett tunt lager över degen. Strö över den hackade chokladen. Riv till sist över den sparade kalla degen.
5. Strö över råsocker och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt den kallna i formen.
6. Skär upp kakan i smala pinnar och servera.

Inga kommentarer: