onsdag 22 oktober 2008

Chokladtårta med vit chokladkräm

150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på175 grader. Smält smöret i en 2-literskastrull. Ta den från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker och rör till det är väl blandat. Rör ner ett ägg i taget. Rör ner mjölet och rör till det är ordentligt blandat. Häll smeten i en väl smord och bröad springform. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 22 minuter. Ta ut och ställ i rumstemperatur att svalna.
Kräm:
1½ dl grädde
2 msk smör
200 gram vit blockchoklad

När kakan är i ugnen: Koka grädde och smör i 1 minut. Ta kastrullen från plattan. Häll ner grovt hackad vit choklad. Vispa försiktigt till all choklad är smält.Ställ att svalna i rumstemperatur. När krämen svalnat ställ den i kylen och låt svalna helt.
När kakan är helt kall så ta ut krämen ur kylen, tag en visp och vispa kraftigt till krämen blir lite vitare och fastare. Häll över kakan. Riv skalet från 1 lime och strö över.Förvara i kylskåp i minst 1 timma innan den serveras.

Inga kommentarer: