onsdag 22 oktober 2008

Vit chokladbrownie

200 gram smör eller margarin
200 gram mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 gram vit choklad (grovt hackad)
1 påse mandelspån
Garnering:
100 gram mörk choklad


Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en liten långpanna 20x30cm. Smält matfettet tillsammans med chokladen i ett vattenbad. Ta chokladsåsen från värmen. Rör ner äggen och sockret till en slät smet. Blanda samman övriga ingredienser och tillsätt dessa. Rör smeten slät. Bred smeten i formen och se till att den blir jämn. Grädda mitt i ugnen i 15 – 18 minuter. Låt den nygräddade kakan svalna och ställ den svalt över natten. Skär den kalla kakan i rutor. Bryt chokladen till garneringen i mindre bitar och smält det i vattenbad. Bred chokladen över varje kaka och låt stelna.

Inga kommentarer: