lördag 25 oktober 2008

Jordnötschokladkakor

150 gr mörk blockchoklad
150 gr mjukt smör
1 dl jordnötssmör
1 ägg
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl salta jordnötter
2 dl russin
2,5 dl brun farin

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper på ugns plåtar. Hacka blockchokladen grovt. Rör smör och jordnötssmör. Vispa i farinet. Rör i ägget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Rör ner jordnötter, blockchoklad och russin. Blanda väl. Lägg ut matskedsstora klickar på plåtarna. Grädda 10-12 minuter tills kakorna börjar få ljusbrun färg. Låt kakorna svalna på plåten ett par minuter. Lossa och lägg på galler för att svalna.

Inga kommentarer: