fredag 24 oktober 2008

Mandelkakor med smak av kaffe

30-40 st

85 g smör
2-3 portionspåsar cappuccinopulver
2 msk hett vatten
1 krm salt
2 3/4 dl florsocker
1 äggvita
4 dl hyvlad mandel
2 ½ dl vetemjöl
1 dl råsocker

1. Lägg det rumstempererade smöret i en bunke.
2. Rör ut kaffepulvret i vattnet tills det löst sig.
3. Tillsätt resten av ingredienserna, utom råsockret, och arbeta till en mördeg, inte för länge.
4. Rulla degen till en rulle med ca 4 cm i diameter. Rulla den till sist i råsocker.
5. Platta till rullen med hjälp av en linjal.
6. Frys in den i 2 timmar.
7. Sätt ugnen på 175 grader.
8. Skär med en skarp kniv den frysta längden i bitar, 1 ½ cm tjocka.
9. Lägg dem på bakplåtspapper och baka dom gyllenbruna i 10-12 minuter.

Inga kommentarer: