400 g nougat 
200 g mörk choklad 
½ vaniljstång 
2 bitar kanel 
50 g honung 
3 dl vispgrädde 
150 g mjukt osaltat smör
 
Hacka nougat och choklad fint. 
Koka upp grädden med vaniljstången, kanel och honung och låt det sjuda i 2 minuter. 
Ta av kastrullen från spisen och låt gräddblandningen stå och dra i 2 timmar. 
Skrapa ner vaniljfröna i blandningen och släng stången. 
Koka upp igen och sila över den finhackade nougaten och chokladen. 
Blanda ordentligt. 
När blandningen svalnat till ca 40º så rörs smöret i. 
Häll massan i en form, täck med plastfolie och låt kallna. 
Gör kulor eller tärningar och doppa i smält choklad eller vänd dom i kakao
onsdag 22 oktober 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar