12 st
25 g jäst
2 dl vatten (20°C)
2 msk flytande margarin eller olja
1 dl ostmassa, slät - Kesella
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl eller vetegroddar
6-7 dl vetemjöl
Pensling:
ägg
Garnering:
vallmofrö
Rör ut jästen med det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt fett, Kesella, salt, grahamsmjöl eller vetegroddar och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg.
Forma degen till en rulle. Dela den i 12 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs dem övertäckta på sval plats 1012 timmar, t ex över en natt. Värm ugnen till 225°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.
torsdag 30 oktober 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar