2 medelstora morötter
50 g smör eller margarin
5 dl morotsjuice
50 g jäst
1 1/2 tsk salt
2 msk socker
13-14 dl vetemjöl
Skala och finriv morötterna. Smält fettet i en kastrull. Häll i morotsjuicen och värm till 37º (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke. Häll i juiceblandningen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt morötter, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två längder och skär varje längd i 10 bitar. Forma till runda bullar och lägg på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter. Värm ugnen till 225º. Grädda bullarna i mitten av ugnen 10?12 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
torsdag 30 oktober 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar